Online edukacije za svakog, svugdje, u svako doba...

Naslovnica O edukacijama Pojedinačne edukacije
Upravljanje stresom Ispis E-mail

Što vam donosi edukacija "Upravljanje stresom"?

Konotacija riječi stres uvijek je negativna i podrazumijeva da smo pod pritiskom, da se psihički loše osjećamo, pred nama je svakodnevno velik broj zadataka koje treba izvršiti u što kraćem roku, mnoštvo informacija koje stižu putem e-maila, mobitela, Blackberry uređaja; tu su i telefonski pozivi (fiksni telefon i mobitel nerijetko zvone u isto vrijeme) i brojna druga poslovna događanja. Sve to zajedno predstavlja "tehnološko preopterećenje", što u konačnici rezultira stresom.
Društvena je evolucija dovela ljudsku vrstu do paradoksalne situacije u kojoj se, s pomoću visoko razvijene tehnologije, drastičnom brzinom mijenjaju životni uvjeti, dok je, s druge strane, čovjek, filogenetski gledano, prvenstveno s obzirom na strukturu i veličinu mozga, u svojoj osnovi ostao nepromijenjen posljednjih 40 000 godina.
Radna se okolina neminovno i izravno nalazi pod utjecajem ubrzanog tehnološkog razvitka, a intenzivna i dugotrajna izloženost pritiscima manifestira se kroz niz fizičkih, psihičkih i socijalnih poremećaja, koji predstavljaju elemente sindroma u medicini i psihologiji definiranog kao stres.

Znanja, vještine i sposobnosti koje se stječu ovom edukacijom

Znanja i vještine


Znanja:
Što je stres i koji su njegovi uzroci. Što je moć pozitivnog razmišljanja. Koji su osnovni simptomi stresa. Koje su vještine upravljanja stresom. Koji su znakovi i mogući uzroci nestrpljivosti i osjećaja ljutnje / bijesa. Što je centriranje.

Vještine:

Primijeniti tehniku pozitivnog razmišljanja. Primijeniti tehnike centriranja.

Ishodi

Biti sposoban:

  • prepoznati i analizirati uzroke stresa

  • identificirati glavne simptome i manifestacije stresa

  • predvidjeti i eliminirati nestrpljivost i  ljutnju / bijes kao izvore stresa

  • odabrati pozitivno razmišljanje

  • primijeniti centriranje


Smatrate li da će vam znanje stečeno u online edukaciji “Upravljanje stresom” i uvjerenje koje ćete dobiti položite li tečaj biti korisni:

 

VirtueMart
Vaša košarica je prazna.

Slijedite nas

Facebook

Preporučite nas