Online edukacije za svakog, svugdje, u svako doba...

Naslovnica Smijeh je najbolji lijek
Smijeh je najbolji lijek Ispis E-mail

Ne trošite svoju mentalnu energiju na strahove od nesigurne budućnosti, na nerviranje zbog svakojakih bezobrazluka i gluposti, na planove kako ćete promijeniti svijet… Pod hitno promijenite sebe! Započnite i završite dan s jednim poširokim osmijehom. Koji će razveseliti vaše prijatelje i zbuniti neprijatelje. To će vam uspjeti kad usvojite ono što su vas davno naučili. Da dan traje 24 sata, radno vrijeme osam sati, da vam treba barem sedam do osam sati zdravog sna, da morate redovito jesti, i to ne s nogu, da biste se trebali redovito rekreirati, kulturno uzdizati i tome slično i, što je jako važno, da je čak i Robinson Crusoe – na pustom otoku - imao svojeg Petka.

Normalan je život recept za osmijeh, a smijeh je vaš štit od stresa i hormonskog horora. Koji se, nažalost, ne događa na izmišljenom planetu već u vašem organizmu. Kad vas napadne podivljali kortizol. Od kojeg će podivljati vaš tlak, metabolizam, trombociti…, koji će vam srozati imunitet, od kojeg ćete padati iz nesanice u euforiju pa u depresiju… Horor!

albert-einstein-clanak-aktualnoAlbert Einstein:

Teorija je kad se sve zna, a ništa ne funkcionira. Praksa je kad sve funkcionira, a nitko ne zna zašto.

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost… ali za svemir baš nisam potpuno siguran.

Puno je teže razbiti predrasudu nego atom.


Tvojih pet minuta


Ne dajte se kortizolu! Dopustite da vas napadne smijeh! Neki znanstvenici kažu da smijeh povećava razinu gama-interferona, proteina koji vam pomaže u borbi protiv bolesti. Kažu i da smijeh uzrokuje spontano stvaranje limfocita te aktivnost NK (natural killer) stanica koje ubijaju tumorske stanice. Terapije smijehom nisu znanstvena fantastika premda nema jamstva da će svaki pokušaj biti uspješan jer doživljavanje humora je subjektivno. No, subjektivno je i doživljavanje ružne strane svijeta. A tu smo svi skloni potrošiti silne dragocjene sate. Prestanite rješavati strateške probleme i svjetske krize. Ulažite u dobre vibracije jer zdravlje je vaša najvrednija dionica.

Ne budite među onima što gomilaju grčeve u želucu! Jer niste stigli otvoriti svih 150 mailova kojima su vas danas zasuli. Jer upravo trčite na peti sastanak zaredom, a trebali ste dosad riješiti zadatak koji ste dobili na prvom jutrošnjem sastanku. Jer u dvije trećine radnog dana niste uspjeli niti početi s realizacijom posla planiranog jučer za danas. Jer ste uzalud potrošili dva sata na komunikaciju o kojoj ovisi vaš dio posla. Jer je iscurilo dvanaest mjeseci, a da niste ispunili, a kamoli premašili svoje godišnje ciljeve po kojima će se mjeriti vaš radni učinak, plaća i bonus. A u tih ste godinu dana ukućane viđali u prolazu i prijateljima mjesecima obećavali polsatnu kavu, a sebi odlazak u kazalište, izlet ili dobru knjigu.

Nitko vam neće dati vaših pet minuta ako ih sami ne uzmete. Niti na poslu, niti doma.

 

VirtueMart
Vaša košarica je prazna.

Slijedite nas

Facebook

Preporučite nas