Online edukacije za svakog, svugdje, u svako doba...

Naslovnica Posebna znanja
Kultura rada Ispis E-mail

Što vam donosi edukacija "Kultura rada"?

Kultura rada - organizacijska kultura moćan je čimbenik koji oblikuje naše poslovne odnose, poslovne procese, zadovoljstvo poslom kojim se bavimo. U mnogočemu je slična ljudskoj osobnosti. Naša je osobnost satkana od uvjerenja i sustava vrijednosti, iskustava i očekivanja, odrastanja, odgoja i navika koje oblikuju naše ponašanje. U nekoj organizaciji svaki pojedini član kolektiva daje svoj osobni doprinos zajedničkoj kulturi što se pretvara u skup određenih pravila (uglavnom nepisanih i neizgovorenih, ali čvrsto prisutnih) koja vrijede u zajedničkom obavljanju posla.

Najuspješnije kompanije imaju "duboku emotivnu dušu" s kojom zaposlenici postaju čvrsto povezani. Oni vjeruju u viziju kompanije, ciljeve i vrijednosti te ulažu svoj entuzijazam i srčanost kako bi stvorili onu pozitivnu razliku koja ih izbacuje na poslovni vrh i koja ih čini prepoznatljivima u odnosu na konkurenciju. U takvom poslovnom okruženju zaposlenici se vrlo rado odazivaju svim dodatnim zahtjevima i ulažu ekstra napor jer shvaćaju da je to doista važno.
Izvrsnu organizacijsku kulturu nije lako stvoriti. Kultura se gradi postupno i potrebne su mnoge riječi, obrasci ponašanja i akcije. Kultura je dugotrajna i kada je jednom utjelovljena, teško ju je, ako ne i nemoguće, promijeniti.

Svatko od nas pridonosi izgradnji kulturnog obrasca kompanije u kojoj radi, stoga trebamo dobro promisliti o svakom koraku i akciji koju poduzimamo kako bismo dali pozitivan „input“ našim poslovnim procesima. Izgradnja poslovne kulture treba nam svima biti na prvome mjestu.

Znanja, vještine i sposobnosti koje se stječu ovom edukacijom

Znanja i vještine


Znanja:
Što je organizacijska kultura i kako se manifestira na radnu učinkovitost i odnos prema radu. Poslovna kultura u drugim zemljama. Odnos mladih prema radu. Radne vrijednosti. Etika karaktera kao temelj uspjeha u privatnom i poslovnom životu.

Vještine:

Primijeniti stečena znanja u radnom okruženju. Sudjelovati u stvaranju dobre poslovne kulture.  

Ishodi

Biti sposoban:

  • razumjeti aspekte i elemente organizacijske kulture

  • osvijestiti važnost stvaranja dobre poslovne kulture

  • steći uvid u načela poslovne kulture u drugim zemljama

  • razumjeti problematiku odnosa mladih prema radu

  • razumjeti što su radne vrijednosti

  • razumjeti utjecaj zadovoljstva i zaokupljenosti poslom na radni učinak

  • razumjeti pojam "etika karaktera"


Odlučite li da će vam znanje stečeno u online edukaciji “Kultura rada” i uvjerenje koje ćete dobiti položite li tečaj biti korisni:

 

VirtueMart
Vaša košarica je prazna.

Slijedite nas

Facebook

Preporučite nas