Online edukacije za svakog, svugdje, u svako doba...

Naslovnica O edukacijama Pojedinačne edukacije Vođenje i timovi Što bi trebali znati budući vođe
Što bi trebali znati budući vođe Ispis E-mail

Što vam donosi edukacija "Što bi trebali znati budući vođe"?

„Novopečeni“ menadžeri/vođe - osobe koje dođu na menadžersku poziciju promaknućem ili izravnim odabirom - suočavaju se s mnogim zahtjevima nove pozicije. Moraju poznavati i razumjeti sve karakteristike menadžerskog položaja – od menadžerskih funkcija, odgovornosti i ovlasti, kompetencija koje se odnose na vođenje ljudi, pa do različitosti karakteristika pojedine skupine suradnika (onih na hijerarhijski nižem položaju, suradnika na istoj menadžerskoj poziciji i nadređenih).
Uz ova znanja i kompetencije, potrebno je na umu imati još jednu vrlo važnu specifičnost menadžerskog posla – međugeneracijski jaz. Jer pojedinac na menadžerskom položaju u doticaju je s različitim generacijama suradnika. Nije rijedak slučaj da je menadžer vrlo mlad čovjek, mlađi od mnogih svojih suradnika, što u praksi zna izazvati probleme u funkcioniranju tima: mladi vođa misli da mu uloga daje za pravo biti iznad znanja i iskustva članova tima, ne poštuje suradnike, zna biti bahat; s druge strane, iskusniji suradnici mogu pružati otpor i biti nekooperativni, smatrajući kako je novi vođa nezasluženo na svojoj poziciji, da mu nedostaju znanje i iskustvo. Također, često se događa i da pojedinac dođe na menadžersku poziciju u kasnijoj životnoj dobi te se sučava s mnogim problemima vezanima uz vodstvo, pogotovo ukoliko je do tada bio na istom hijerarhijskom položaju s ljudima kojima je sada nadređen...
Kako prevladati ove i mnoge druge probleme s kojima se suočavaju novi vođe? Odgovore na ta pitanja dat će vam ova edukacija.

Znanja, vještine i sposobnosti koje se stječu ovom edukacijom

Znanja i vještine


Znanja:
Zašto je važno razlikovati stilove vođenja različitih generacija. Kako se odnositi prema mladim menadžerima u organizaciji s ustaljenim načinom poslovanja. Pravilna obuka novih menadžera i vođa. Kako se kao mladi/novi menadžer snaći u organizaciji s ustaljenim načinom poslovanja. Kako surađivati i premostiti generacijski jaz.

Vještine:
Poznavati i razumjeti menadžerske funkcije, odgovornosti i ovlasti. Znati se postaviti prema podređenima, nadređenima i suradnicima te prema ljudima različitih generacija.  


Ishodi

Biti sposoban:
  • razlikovati stilove vođenja raznih generacija

  • prilagoditi pristup mlađim i starijim menadžerima u organizaciji

  • prepoznati i razumjeti prijenos znanja mladim i budućim menadžerima i vođama

  • uspješno komunicirati s menadžerima u cilju premošćivanja generacijskog jaza

  • uskladiti nove poglede na poslovanje s postojećima


Smatrate li da će vam znanje stečeno u online edukaciji “Što bi trebali znati budući vođe” i uvjerenje koje ćete dobiti položite li tečaj biti korisni:

 

VirtueMart
Vaša košarica je prazna.

Slijedite nas

Facebook

Preporučite nas