Online edukacije za svakog, svugdje, u svako doba...

Naslovnica O edukacijama Pojedinačne edukacije Posebna znanja Planiranje karijere
Planiranje karijere Ispis E-mail

Što vam donosi edukacija "Planiranje karijere"?

Nemojte čekati da to učini netko drugi umjesto vas! Vi ste kreator svojeg života pa tako i svoje karijere. Modificirana verzija stare kineske poslovice glasi: Kada se zaljubiš, sretan si 1 dan, kada se oženiš, sretan si godinu dana, a kada radiš posao koji voliš, sretan si cijeli život.

Karijera je, zapravo, sve što radimo, cijeli naš djelatni život. Tradicionalan način shvaćanja karijere, koji je još uvijek prisutan u našim poimanjima, podrazumijeva da karijeru imaju oni koji se bave važnim ili popularnim poslovima – u politici, umjetnosti, znanosti, sportu… i da je tu jedino riječ o napredovanju u poslu. Suvremena shvaćanja vide karijeru kao dinamičnu kategoriju koja obuhvaća i obrazovanje i sve naše uloge – u poslu, u obitelji, u društvu, pa čak i naše slobodno vrijeme.

Nekada je većina zaposlenika razvoj svoje karijere prepuštala poslodavcu – jednostavno se očekivalo da nas poslodavac usmjerava, obrazuje, trenira ako želi da budemo radnici kakve priželjkuje. Treba li naglašavati da su ta vremena prošla i da se danas od svakoga od nas očekuje da sam kroji svoju karijeru, usavršava se i uči, i to cijeli život. Motivacija je upravo ta pokretačka snaga koja vam omogućuje da postignete svoje zadane ciljeve i da idete putem ostvarenja onoga što želite u svojem životu.

Znanja, vještine i sposobnosti koje se stječu ovom edukacijom

Znanja i vještine


Znanja:

Zašto je planiranje karijere tako važno. Što je to plan karijere. Kako izraditi detaljan plan karijere. O tehnikama planiranja ciljeva. Spoznaja osobnih potencijala.

Vještine:
Tehnika izrade vlastitog plana karijere. Primjena koraka u prepoznavanju osobnih potencijala.

Ishodi

Biti sposoban:

  • procijeniti vlastita znanja i sposobnosti

  • oblikovati i postaviti vlastite ciljeve u karijeri

  • osloniti se na planiranu i osmišljenu strategiju bržeg i efikasnijeg ostvarivanja ciljeva

  • izraditi kvalitetan plan karijere


Odlučite li da će vam znanje stečeno u online edukaciji “Planiranje karijere” i uvjerenje koje ćete dobiti položite li tečaj biti korisni:

 

VirtueMart
Vaša košarica je prazna.

Slijedite nas

Facebook

Preporučite nas