Online edukacije za svakog, svugdje, u svako doba...

Naslovnica O edukacijama Pojedinačne edukacije
Profesionalna etika u sestrinstvu Ispis E-mail

Što vam donosi edukacija "Profesionalna etika u sestrinstvu"?

Etička pitanja posebno su osjetljiva u području pružanja medicinske skrbi i zdravstvene njege. Medicinska se sestra u svakodnevnoj praksi susreće s brojnim etičkim pitanjima. U svaki postupak koji ona provodi moraju biti uključena etička načela, temeljena na Etičkom kodeksu medicinskih sestara, poput autonomnosti, neškodljivosti, pravičnosti, odgovornosti i povjerljivosti. Posebno treba istaknuti specifične situacije poput istraživanja u sestrinstvu koja zahtijevaju dodatnu pozornost pri primjeni etičkih načela. 

Svaka medicinska sestra mora biti svjesna važnosti profesionalnog i stručnog usavršavanja te odgovorno na tome raditi.

Stoga smo u ovoj edukaciji nastojali pojasniti osnovna etička načela kojih se u svom svakodnevnom radu moraju pridržavati medicinske sestre kako bi svakom pacijentu osigurale optimalnu njegu i profesionalnu medicinsku skrb.


Znanja, vještine i sposobnosti koje se stječu ovom edukacijom

Znanja i vještine


Znanja:
Važnost etičnog ponašanja, posebice u području pružanja medicinske skrbi i zdravstvene njege. Što je etički kodeks. Kako se suočiti se s etičkim dilemama na radnom mjestu. Kako donositi etične odluke. Kako kreirati pozitivno i etično poslovno okruženje.

Vještine:

Primijeniti načela Etičkog kodeksa medicinskih sestara.

Ishodi

Biti sposoban:

  • procijeniti važnost etičkog ponašanja u pružanju medicinske skrbi, ostvarivanju suradnje s timom i očuvanju ugleda staleža  
  • donositi etične odluke

  • kreirati pozitino i etično poslovno okruženje

  • kritički razlikovati etično ponašanje na poslu od neetičnog


Odlučite li da će vam znanje stečeno u online edukaciji “Profesionalna etika u sestrinstvu” i uvjerenje koje ćete dobiti položite li tečaj biti korisni:

 

VirtueMart
Vaša košarica je prazna.

Slijedite nas

Facebook

Preporučite nas