Online edukacije za svakog, svugdje, u svako doba...

Naslovnica O edukacijama Pojedinačne edukacije
Komunikacija u sestrinstvu Ispis E-mail

Što vam donosi edukacija "Komunikacija u sestrinstvu"?

Prva, a vjerojatno i posljednja osoba s kojom ćemo komunicirali nađemo li se u bolnici zbog zdravstvenih problema upravo je medicinska sestra. Stoga je za medicinsku sestru imperativ komunikacija s osobom - pacijentom, intenzivna skrb i asistencija tijekom boravka u bolnici i svesrdna pomoć u oporavku bolesnika kako bi se nakon izlaska iz bolnice ponovno osjećao kao "normalan" čovjek.

Komunikacija predstavlja doživotni proces učenja za medicinske sestre. Jer one svakodnevno komuniciraju s ljudima koji su pod stresom: pacijentima i njihovim obiteljima, ali i sa svojim poslovnim kolegama. Moraju se znati nositi s bijesom i depresijom, demencijom i psihozama, s radošću i beznadnošću – kroz sve to prolaze zajedno sa svojim pacijentima i u tim, za njih izrazito teškim trenucima, moraju im biti čvrst oslonac, dati im vjeru i nadu. Istodobno, medicinske sestre educiraju svoje pacijente kako bi im pomogle promijeniti životne navike u svrhu poboljšanja kvalitete njihovog života

Znanja, vještine i sposobnosti koje se stječu ovom edukacijom

Znanja i vještine


Znanja:
Odnos između medicinske sestre i pacijenta - ključ za zadovoljstvo pacijenta. Kako efikasno komunicirati s pacijentima u svrhu terapije i pružanja informacija (i njihovim obiteljima). Kako efikasno komunicirati među medicinskim osobljem radi boljeg ishoda stanja pacijenata.

Vještine:

Primijeniti upute za unaprjeđenje komunikacijskih vještina medicinskih sestara prema pacijentima i medicinskom osoblju.

Ishodi

Biti sposoban:

  • povezati način komunikacije s iskazanim zadovoljstvom pacijenata

  • unaprijediti način komunikacije prema pacijentima i medicinskom osoblju u cilju boljeg ishoda liječenja

  • prilagoditi način komunikacije pacijentima

  • odabrati odgovarajući način za informiranje obitelji o stanju pacijenta


Odlučite li da će vam znanje stečeno u online edukaciji “Komunikacija u sestrinstvu” i uvjerenje koje ćete dobiti položite li tečaj biti korisni:

 

VirtueMart
Vaša košarica je prazna.

Slijedite nas

Facebook

Preporučite nas